Sosyal Medya

Güncel

Adil Öksüz'ün partneri belirlendi; Kemal Batmaz | VİDEO

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ soruşturması kapsamında, Kaynak Kağıt AŞ'nin eski Genel Müdürü Kemal Batmaz'ın, Adil Öksüz ile darbeyi yöneten isimler arasında olduğunu belirledi, 3'ncü ismin ise Harun Biniş olduğu ortaya çıktı



Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara'da darbe planının yapıldığı iddia edilen iki eve ve firari Adil Öksüz'le birlikte darbeyi planladıkları tespit edilen kişilere yönelik operasyon yapıldı.

FETÖ tutuklusu Kemal Batmaz'ın Adil Öksüz ile darbeyi yönettiÄŸinin belirlenmesinin ardından 3. sivil ismin Harun BiniÅŸ olduÄŸu ortaya çıktı. 

Çalışmalar sırasında tespit edilen ve darbe gecesi Akıncılar Üstü 143 filoda gözaltına alınan Kemal Batmaz'ın, Öksüz'le birlikte darbeyi planlayan ekibin 1 numarası olduğu değerlendiriliyor. Aramalar sırasında Sincan Cezaevi'nde olduğu anlaşılan Kemal Batmaz'ın Kaynak Kağıt Aş.'nin eski genel müdürü olduğu ve 13 Temmuz'da Adil Öksüz'le birlikte ABD'den birlikte döndükleri tespit edildi. Yürütülen soruşturmada arama kararı çıkartılan 12 kişiden 7'sinin gözaltında olduğu da belirtildi. Soruşturma sürüyor.

Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, FETÖ'nün darbe giriÅŸimine iliÅŸkin soruÅŸturma kapsamında, 15 Temmuz gecesi Akıncı Ãœssü'nde olduÄŸu gerekçesiyle tutuklanan Kaynak Kağıt AÅž'nin eski Genel Müdürü Kemal Batmaz'ın, 11 Temmuz'da Adil Öksüz ile birlikte ABD'ye gittiÄŸini, iki gün sonra yine Öksüz ile Türkiye'ye döndüğünü ve darbeyi yöneten isimler arasında olduÄŸunu belirledi. Öksüz ve Batmaz'ın Akıncı Ãœssü ve Atatürk Havalimanı'ndaki görüntüleri ortaya çıktı. 

KEMAL BATMAZ'A ASKER SELAMI

SoruÅŸturma dosyasında Batmaz’ın 15 Temmuz gecesi darbe giriÅŸiminin harekat merkezlerinden biri olan Akıncılar Ãœssü’nde bulunduÄŸuna iliÅŸkin görüntüler de ortaya çıktı. Söz konusu görüntülerde rütbeli bir askerin, Batmaz’a asker selamı verdiÄŸi anlaşıldı. Batmaz’ın da sorgusunda Adil Öksüz gibi Kazan’a arsa bakmaya gittiÄŸini açıkladığı bildirildi. 

İŞTE ÖKSÜZ VE BATMAZ'IN ATATÜRK HAVALİMANI'NDAKİ GÖRÜNTÜLERİ

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.